As­per­ge­roer­bak met zalm

Bijna het gehele recept bereid je in één pan: lekker makkelijk!

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Bijna het gehele recept bereid je in één pan: lekker makkelijk! 4 personen
3 69

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de hout­achtige onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm; halveer dikke stukjes. Hak de cashewnoten in grove stukken.
  2. Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges 3 min. Maak intussen de peultjes schoon. Voeg de peultjes toe en bak de groenten al omscheppend 3 min. Snijd de zalm in reepjes. Schep de zalm erdoor en bak nog 4 min. Voeg eventueel wat peper toe.
  3. Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verdeel de rijst over de borden. Leg de asperges met de peultjes en zalm erbij. Schenk de saus erover. Bestrooi met de cashewnoten.

variatietip:

Laat voor een vegetarisch gerecht de zalmreepjes weg en serveer er 6 gekookte eieren in partjes bij.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergeroerbak met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­roer­bak met zalm

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 500 g witte asperges

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de hout­achtige onderkant.

2
2
  • 50 g ongezouten cashewnoten

Snijd de asperges in schuine stukjes van 3 cm; halveer dikke stukjes. Hak de cashewnoten in grove stukken.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g peultjes
  • 350 g zalm

Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges 3 min. Maak intussen de peultjes schoon. Voeg de peultjes toe en bak de groenten al omscheppend 3 min. Snijd de zalm in reepjes. Schep de zalm erdoor en bak nog 4 min. Voeg eventueel wat peper toe.

4
4
  • 37 g saus voor asperges
  • 200 ml water
  • 25 g roomboter

Bereid de saus voor asperges met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Verdeel de rijst over de borden. Leg de asperges met de peultjes en zalm erbij. Schenk de saus erover. Bestrooi met de cashewnoten.

variatietip:

Laat voor een vegetarisch gerecht de zalmreepjes weg en serveer er 6 gekookte eieren in partjes bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.