Noe­del­sa­la­de met dra­gondres­sing

Frisse vegetarische maaltijd met wortel, komkommer en ananas.

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Frisse vegetarische maaltijd met wortel, komkommer en ananas. 4 personen
3 42

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Schil de peen en maak er met een dunschiller linten van. Snijd de komkommer in dunne reepjes en snipper de sjalotten. Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Klop een dressing van het sap, de gembersiroop, sojasaus, dragon en peper. Schep de peen, komkommer, sjalot en ananasstukjes door de dressing. Meng de mie door de salade. Serveer de salade in diepe borden. Leg het ei erbij. Bon appétit!

bereidingstip:

Bestrooi de salade met 1 el geroosterd sesamzaad voor een krokant accent. Serveer de salade ook eens in een mooi blad ijsbergsla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.275 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsalade met dragondressing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­del­sa­la­de met dra­gondres­sing

1
  • 250 g fijne mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud onder stromend water.

2
  • 6 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel ze en halveer in de lengte.

3
  • 250 g winterpeen
  • ½ komkommer
  • 2 sjalotten

Schil de peen en maak er met een dunschiller linten van. Snijd de komkommer in dunne reepjes en snipper de sjalotten.

4
  • 250 g verse ananasstukjes
  • 3 el gembersiroop
  • 5 el sojasaus
  • 2 tl gedroogde dragon

Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Klop een dressing van het sap, de gembersiroop, sojasaus, dragon en peper.

5

Schep de peen, komkommer, sjalot en ananasstukjes door de dressing.

6

Meng de mie door de salade. Serveer de salade in diepe borden. Leg het ei erbij. Bon appétit!

bereidingstip:

Bestrooi de salade met 1 el geroosterd sesamzaad voor een krokant accent. Serveer de salade ook eens in een mooi blad ijsbergsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.