Kip kor­ma met spi­na­zie

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 203

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2 min. Bak de kip 2 min. mee. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de kormasaus toe en verwarm 8 min. tot de kip gaar is.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi de kip korma met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 660 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kip korma met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip kor­ma met spi­na­zie

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 300 g kipfilet
  • 1 ui

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes en snipper de ui.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok en fruit de ui 2 min. Bak de kip 2 min. mee.

3
3
  • 600 g spinazie
  • 400 ml kormasaus

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Voeg de kormasaus toe en verwarm 8 min. tot de kip gaar is.

4
4
  • 2 el amandelschaafsel

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

5
5

Bestrooi de kip korma met het amandelschaafsel. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.