Ba­bi pangang ex­pres­s

(316)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 316

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.
  2. Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min. Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.
  3. Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal. Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.

variatietip:

Voor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Babi pangang express

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­bi pangang ex­pres­s

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan 5 min. staan.

2
2
  • 350 g speklapjes tandoori

Snijd ondertussen de speklapjes in reepjes van 3 cm. Bak ze in een hapjespan zonder olie of boter 10 min. op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 struik paksoi
  • 2 el oosterse wokolie

Was ondertussen de paksoi en snijd in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak de paksoi 5 min.

4
4
  • 350 g atjar tjampoer
  • 240 ml wok essentials sweet& sour

Laat de atjar tjampoer uitlekken. Voeg de woksaus en de helft van de atjar tjampoer toe aan de spekreepjes en bak nog 2 min.

5
5
  • 3 tl sambal oelek

Schep de rijst door de paksoi en breng op smaak met de sambal.

6
6

Verdeel het rijstmengsel over borden. Schep de babi pangang erbij. Serveer met de rest van de atjar tjampoer.

variatietip:

Voor een mildere smaak kun je sambal badjak gebruiken in plaats van sambal oelek.

combinatietip:

Lekker met kroepoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.