Ko­kos­rijst­sa­la­de met zalm en groen­ten

(81)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 81

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst in een pan en voeg de kokosmelk, 300 ml water en wat zout toe. Snijd met een scherp mesje of dunschiller een paar flinke stukken groene schil van de limoen en voeg toe aan de rijst. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken. Zet het vuur uit, verwijder de limoenschillen en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 min. staan.
  2. Snijd ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd ze in stukken van 3 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de sugarsnaps toe. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Pers de limoen uit en doe het sap in een kommetje. Snijd de peper in ringetjes en voeg toe. Rasp de gember erboven. Meng de sojasaus erdoor. Schep de rijst in een ruime, ondiepe schaal. Besprenkel met de soja-limoendressing en schep om. Meng de groenten, zalm en koriander erdoor. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.

Tip:

© Jamie Oliver. www.jamieoliver.com

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.