Tom yam met oes­ter­zwam

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais voorgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk 1.2 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten, vissaus en boemboe toe. Breng aan de kook en los de boemboe al roerend op. Zet het vuur laag als de soep kookt en voeg de basterdsuiker, sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 10 min. tegen de kook aan.
  2. Snijd ondertussen de peen in de lengte in dunne plakjes en de plakjes in staafjes (julienne). Scheur de oesterzwammen in stukjes. Snijd de paksoi in reepjes. Laat de tofu uitlekken en dep droog met keukenpapier. Snijd in blokjes van 1 x 1 cm.
  3. Voeg de peen en oesterzwam toe aan de soep en laat nog 5 min. zachtjes koken. Breng eventueel op smaak met extra vissaus. Verdeel ondertussen de tofu en paksoi over 4 kommen. Schep de hete soep erover.

Tip:

U kunt de soep tot en met stap 1 een dag van tevoren bereiden.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.