Ga­ve gar­na­len­cock­tail

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
3 77

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Besprenkel de garnalen met een beetje olijfolie en bestrooi met peper en zout.
  2. Hak op een grote snijplank de sla, avocado, tomaten, komkommer, bosuitjes en het basilicum en meng alles tijdens het hakken door elkaar tot u een redelijk fijngehakte salade hebt.
  3. Schep de yoghurt op 1 kant van de snijplank en schep de ketchup erbij, besprenkel met wat sauce of wijnazijn, het sap van een 1/2 citroen, wat extra vierge olijfolie en peper, zout en paprikapoeder. Meng alles door elkaar met een lepel.
  4. Gril de garnalen een paar minuten op middelhoog vuur in een grillpan of tot ze roze kleuren. Keer ze om en pers het resterende citroensap erover. Blijf de garnalen keren en gril ze tot ze zoet, lekker plakkerig en gaar zijn.
  5. Verdeel de salade over 4 glazen, besprenkel met de saus en verdeel de garnalen erover. Bestrooi met de achtergehouden blaadjes basilicum en serveer als u daar zin in heeft met geroosterd brood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.