Su­per­roer­ei­e­ren

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels brunch 4 personen
3 46

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op de laagste stand. Rooster het brood in een broodrooster of gebruik een grillpan. Besprenkel de geroosterde sneetjes met extra vierge olijfolie en bestrijk ze met de mierikswortel. Bedek 4 sneetjes met de zalm en knijp er een beetje citroensap over. Leg de andere sneetjes erop en verpak de broodjes in aluminiumfolie. Leg ze in de oven om ze warm te houden.
  2. Snijd de augurkjes heel klein en meng met nog wat citroensap door de yoghurt. Breek de eieren boven een kom, voeg peper en zout toe en roer ze los. Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur, doe er wat olijfolie in, schenk de eieren in de pan en roer rustig door met een spatel.
  3. Snijd de dille heel klein en roer bijna alles door het ei. Haal de pan na een paar min. van het vuur als het ei zijdezacht en nog net niet helemaal gaar is. Schep de yoghurt in het midden en bestrooi met de rest van de dille. Serveer het roerei met de in soldaatjes (dunne repen) gesneden broodjes en een knapperige salade.

Tip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Superroereieren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Su­per­roer­ei­e­ren

1
1

Verwarm de oven voor op de laagste stand.

2
2
  • 8 sneetjes witbrood

Rooster het brood in een broodrooster of gebruik een grillpan.

3
3
  • 8 tl olijfolie extra vierge
  • 4 el mierikswortel

Besprenkel de geroosterde sneetjes met extra vierge olijfolie en bestrijk ze met de mierikswortel.

4
4
  • 120 g gerookte zalm
  • 1 citroen

Bedek 4 sneetjes met de zalm en knijp er een beetje citroensap over. Leg de andere sneetjes erop en verpak de broodjes in aluminiumfolie.

5
5

Leg ze in de oven om ze warm te houden.

6
6
  • 4 mini augurken
  • 4 el yoghurt 0% vet

Snijd de augurkjes heel klein en meng met nog wat citroensap door de yoghurt.

7
7
  • 6 eieren

Breek de eieren boven een kom, voeg peper en zout toe en roer ze los.

8
8
  • 1 el olijfolie

Verhit een ruime koekenpan op middelhoog vuur, doe er wat olijfolie in, schenk de eieren in de pan en roer rustig door met een spatel.

9
9
  • ½ bakje dille

Snijd de dille heel klein en roer bijna alles door het ei.

10
10

Haal de pan na een paar min. van het vuur als het ei zijdezacht en nog net niet helemaal gaar is.

11
11

Schep de yoghurt in het midden en bestrooi met de rest van de dille.

12
12

Snijd het brood in dunne reepjes. Serveer het roerei met de in soldaatjes (dunne repen) gesneden sneetjes en een knapperige salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.