Aman­del- en ker­sen­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(70)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 12 stuks
3 70

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéprikker, muffinvorm voor 12 cakejes, 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Zet een zeef op een kleine pan. Giet de kersen af en houd ze apart. Zet de pan met het sap op hoog vuur en laat inkoken, voeg de kersen toe en laat ze een paar minuten meekoken, of tot ze een beetje plakkerig worden, glimmen en doorgewarmd zijn.
  3. Meng de melk, olie, het ei en de suiker in een kom met een garde tot een glad mengsel. Zeef het bakmeel hierboven en meng alles goed door elkaar. Rasp de oranje schil van de sinaasappel erboven en meng met het amandelextract door het beslag. Verdeel het gelijkmatig over de 12 vormpjes en verdeel de lekker plakkerige kersen erover. Druk de kersen in het beslag.
  4. Bestrooi met de geschaafde amandelen en zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prikt u erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.
  5. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet de muffins daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen. Pers de sinaasappel uit. Meng het poedersuiker met genoeg sinaas­appelsap om een plakkerig glazuur te maken. Besprenkel de muffins met het glazuur vlak voordat u ze gaat serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.