Wor­tel-wal­noot­muf­fins

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 12 stuks
3 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes
  • keukenmachine
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm.
  2. Schil de winterpeen, snijd in stukken en hak ze fijn in de keukenmachine. Voeg de suiker, eieren, het merendeel van de walnoten, de kaneel en olijfolie toe en maal alles met een snuf zout nog even door. Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe en maal na elke toevoeging even kort door tot het beslag nét glad en gemengd is.
  3. Verdeel gelijkmatig over de 12 vormpjes. Verkruimel de achtergehouden walnoten erover en zet ze 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prikt u erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.
  4. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Wortel-walnootmuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel-wal­noot­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm.

3
3
  • 400 g winterpeen

Schil de winterpeen, snijd in stukken en hak ze fijn in de keukenmachine.

4
4
  • 350 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 60 g walnoten
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 175 g extra vierge olijfolie

Voeg de suiker, eieren, het merendeel van de walnoten, de kaneel en olijfolie toe en maal alles met een snuf zout nog even door.

5
5
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder

Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe en maal na elke toevoeging even kort door tot het beslag nét glad en gemengd is.

6
6

Verdeel het beslag gelijkmatig over de 12 vormpjes.

7
7

Verkruimel de achtergehouden walnoten erover en zet ze 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.

8
8

Om te controleren of ze gaar zijn, prik erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog in de oven.

9
9

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.