Aard­ap­pel­sa­la­de met knof­look­may­o­nai­se

Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht Gekookte aardappelen zijn echt niet saai. Met deze zelfgemaakte mayonaise wil je ze elke dag. 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met zout 15-20 min. of tot ze heerlijk zacht zijn als je er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.
  2. Splits het ei. Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar. Maak een mayonaise door al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen. Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel en voeg toe aan de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  3. Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest) en schud alles even om. Bestrooi met de afgesneden tuinkers en serveer.

bereidingstip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 910 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 76 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met knoflookmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met knof­look­may­o­nai­se

1
1
  • 1 kg aardappelen

Boen de aardappelen schoon en kook ze in water met zout 15-20 min. of tot ze heerlijk zacht zijn als je er met een vork in prikt.

2
2

Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen. Laat ze iets afkoelen en snijd ze doormidden.

3
3
  • 1 ei
  • 1 tl mosterd

Splits het ei. Meng de eidooier en de mosterd met een garde door elkaar.

4
4
  • 600 ml olijfolie extra vierge

Maak een mayonaise door al roerend druppelsgewijs de olijfolie toe te voegen.

5
5
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl citroensap

Stamp de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel en voeg toe aan de mayonaise. Breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.

6
6

Schep voldoende mayonaise bij de aardappelen om ze dun te bedekken (de helft is wel genoeg, bewaar de rest) en schud alles even om.

7
7
  • 2 bakjes tuinkers

Bestrooi met de afgesneden tuinkers en serveer.

bereidingstip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.