Mar­mer­plaat­ca­ke

Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie.

  • nagerecht
  • 18 stuks
  • 245 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 40 min. oventijd
(135)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Een piece of cake is het niet om 'm te maken, maar dan heb je wel een Engelse heerlijkheid voor bij de koffie. 18 stuks
3 135

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (34 x 23 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
  2. Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.
  3. Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.
  4. Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.
video

Mar­mer­ca­ke bak­ken

Kookles - 08:10 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marmerplaatcake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mar­mer­plaat­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 150 g boter
  • 225 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 citroenen

Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.

3
3
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl bakpoeder
  • 170 g griesmeel
  • 130 g bloem

Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.

4
4

Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in.

5
5
  • 225 g bosbessenjam
  • 1 el water

Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.

6
6

Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.