Marsh­mal­low­koek­jes

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 10 stuks
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Leg 10 mariabiscuits op een magnetronbestendig bord en leg op elk koekje een marshmallow. Zet het bord in de magnetron en zet ca. 10 sec. op de hoogste stand. Blijf erbij staan en haal het bord eruit als de marshmallows zijn verdubbeld in omvang. Leg de rest van de biscuits voorzichtig op de marshmallows. Laat 30 min. afkoelen.
  2. Rooster ondertussen het kokos 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat afkoelen in een bakje. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een glazen kom. Hang de kom in een pan met een bodem heet water en zorg dat de bodem van de schaal het water niet raakt. Houd het water tegen de kook aan en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Roer af en toe tot een glad mengsel ontstaat.
  3. Doop de marshmallowkoekjes helemaal in de chocolade, zodat het hele koekje bedekt wordt. Leg ze op een stuk bakpapier. Bestrooi de helft van de koekjes met kokos en de helft met hagelslag. Draai ze om en bestrooi ook de andere kant, de helft met kokos en de helft met hagelslag. Laat in 30 min. hard worden.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.