Pop­py's pan­ca­kes

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels ontbijt 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de dooiers los met de melk en klop er dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 min. rusten.
  2. Klop de kaas of ricotta met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.
  3. Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij. Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet. Voeg nu de kersen toe en roer ze door de siroop. Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.
  4. Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag. Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe. Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is. Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.
  5. Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Poppy's pancakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pop­py's pan­ca­kes

1
1
  • 6 grote eieren

Splits de eieren en houd de eiwitten apart.

2
2
  • 280 ml halfvolle melk
  • 230 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder

Klop de dooiers los met de melk en klop geleidelijk het bakmeel en de bakpoeder door tot een glad, dik beslag. Dek af en laat 30 min. rusten.

3
3
  • ½ vanillestokje

Snijd het vanillestukje doormidden en schraap het merg eruit.

4
4
  • 400 g zachte geitenkaas
  • ½ el poedersuiker
  • 1 sinaasappel

Klop de kaas (of ricotta) met de poedersuiker en het merg van het vanillestokje en knijp er wat sinaasappelsap over. Houd apart.

5
5
  • 2 el suiker

Doe de suiker in een pan en schep er 2 el water bij.

6
6
  • 1 kaneelstokje

Voeg het kaneelstokje toe, breng alles aan de kook en laat het rustig koken tot u meer en meer belletjes in de siroop ziet.

7
7
  • 450 g kersen

Halveer de kersen, voeg ze toe en roer ze door de siroop.

8
8

Zet het vuur laag en kook het 5 tot 10 min. op laag vuur, of tot het fruit wat zachter wordt en wat sap afgeeft.

9
9

Als u klaar bent om uw pannenkoeken te bakken, klopt u uw eiwitten met een snufje zout stijf en spatelt u ze voorzichtig door het beslag.

10
10
  • 1 boter

Zet een zware koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur en voeg een klontje boter toe.

11
11

Doe er een schep van het beslag in en bak een paar minuten of tot de bovenkant belletjes vertoont en de onderkant goudbruin is.

12
12

Keer ze om en bak tot ook de andere kant goudbruin is en de pannenkoekjes door en door heet zijn.

13
13

Serveer ze met de kersen (vergeet niet het kaneelstokje te verwijderen), een flinke klodder van de gezoete kaas en wat sinaasappelrasp.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.