Dai­sy's ont­bij­tyog­hurt

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels ontbijt 4 personen
3 29

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukken. Halveer de perziken en abrikozen en snijd in kleine stukken. Doe het fruit met de suiker, stemgember, het kaneelstokje en een scheut water in een kleine steelpan en breng op hoog vuur aan de kook.
  2. Zet het vuur laag en stoof ca. 10 min. of tot het fruit zacht maar nog niet kapot gekookt is, en het sap is ingekookt tot siroop. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
  3. Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pecannoten een paar minuten of tot ze knapperig zijn. Schep ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg de cranberry's toe en verkruimel de koekjes erover.
  4. Verdeel de hangop over 4 kommetjes, schep er wat fruit over en bestrooi met de notentopping.

Tip:

Gebruikt u perziken of abrikozen uit blik, roer ze dan pas vlak voor serveren door de peer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.