Jools' Schot­se zon­dag

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 69

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bevroren fruit met de rozemarijn en 1 el honing in een kleine steelpan. Rasp de oranje schil erboven en pers de sinaasappel uit. Voeg het sap toe en breng alles aan de kook. Na een paar minuten begint het fruit zijn heerlijke plakkerige sap af te geven. Schep het fruit met een schuimspaan in een mengkom.
  2. Verwijder het takje rozemarijn en laat het vocht rustig pruttelen tot het een mooie siroop is geworden. Schenk de siroop over het fruit en zet het opzij om af te koelen.
  3. Smelt de boter en de rest van de honing in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe en bak tot alles goudbruin en plakkerig is.
  4. Klop de slagroom met de suiker tot het dik en stevig is en in zachte pieken omhoog blijft staan. Voeg de yoghurt toe en spatel alles door elkaar.
  5. Neem 4 glazen en schep wat van het fruit onderin met wat siroop. Schep wat van het roommengsel erbij, dan verkruimelt u wat van de koekjes erover, dan een schepje havermout en ga zo door, tot u of de glazen hebt gevuld, of uw ingrediënten op zijn. Bestrooi met de allerlaatste havermout en serveer.

Tip:

Nog Schotser wordt dit gerecht als u in stap 4, tegelijk met de yoghurt, een scheutje whisky door de slagroom spatelt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.