Aard­ap­pel­sa­la­de met fo­rel

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen 15-20 min. in water met zout of tot ze heerlijk zacht zijn als u er met een vork in prikt. Giet ze af in een vergiet en laat ze droog stomen.
  2. Doe de aardappelen in een ruime kom en plet er een paar voor variatie in de textuur. Voeg de boter toe en breng flink op smaak met peper en zout.
  3. Breek de helft van de forel in stukjes en voeg toe, samen met de azijn. U kunt ook een scheutje citroensap en de geraspte gele schil van de citroen gebruiken. Hussel alles even door elkaar. Breek de rest van de forel in stukjes en verdeel over de salade. Bestrooi met de fijngesneden bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.