Ge­wel­di­ge groen­ten

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 6 personen
2 41

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de minder mooie buitenste bladeren van de groene of witte en van de rodekool en gooi die weg. Snijd de buitenkant van de kolen in reepjes. Snijd het midden van de kool in parten, snijd het harde uiteinde weg en verdeel de parten in losse blaadjes.
  2. Breng 2 pannen met water en wat zout aan de kook en doe de groene, witte of boerenkool in de ene pan en de rodekool in de andere. Kook de groene of witte kool 4 min. of de boerenkool 2-3 min. en de rodekool 5 min. Giet de kool af en laat droog stomen op een schone theedoek.
  3. Zet een grote koekenpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie. Voeg de kool en de spinazie toe, als het te veel is doet u het in 2 porties, en laat de spinazie in een minuut of 2 slinken. Schud of schep regelmatig om.
  4. Knijp het sap van een 1/2 citroen erover en voeg nog een flinke scheut extra vierge olijfolie en peper en zout toe. Schud alles even om. Proef en voeg naar smaak nog wat citroensap toe, schud nog een keer om en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.