Gaz­pa­cho

Deze Spaanse tomatensoep wordt koud opgediend. Olé!

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(75)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht Deze Spaanse tomatensoep wordt koud opgediend. Olé! 4 personen
3 75

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de korsten van het brood en scheur het in stukjes. Doe in een kom met een scheutje koud water.
  2. Breng een pan half vol water aan de kook. Snijd met een scherp mesje het midden van de tomaat eruit, daar waar het kroontje zat, en snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg de tomaten voorzichtig 20 tot 30 sec. in de pan met het kokende water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze schrikken onder de koude kraan. Nu kunt u de schilletjes makkelijk van de tomaten pellen.
  3. Verwijder de zaadjes van de paprika en schil de komkommer. Snijd de paprika, de komkommer en de tomaten grof en doe ze in een blender met de knoflook. Voeg het geweekte brood, 1 el olijfolie en de azijn toe en maal het glad met het koude water. Voeg peper en zout naar smaak toe en meer azijn als u vindt dat het nodig is. Doe de gazpacho in een kom, dek af en laat in tenminste 2 uur of een hele nacht goed koud worden in de koelkast.
  4. Breng de soep voor serveren indien nodig op smaak met peper, zout en azijn. Schep de soep dan in kommetjes en sprenkel er nog wat olie over.

serveertip:

Serveer de gazpacho bijv. met kleine bakjes fijngesneden komkommer en rode paprika, in ringetjes gesneden bosui, heel fijn gesneden rode peper en gekookte kwarteleitjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gazpacho

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho

1
1
  • 50 g oud brood

Verwijder de korsten van het brood en scheur het in stukjes. Doe in een kom met een scheutje koud water.

2
2

Breng een pan half vol water aan de kook.

3
3
  • 8 tomaten

Snijd met een scherp mesje het midden van de tomaat eruit, daar waar het kroontje zat, en snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in.

4
4

Leg de tomaten voorzichtig 20 tot 30 sec. in de pan met het kokende water. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat ze schrikken onder de koude kraan.

5
5

Nu kunt u de schilletjes makkelijk van de tomaten pellen.

6
6
  • 1 groene paprika
  • ½ komkommer
  • 2 tenen knoflook

Verwijder de zaadjes van de paprika en schil de komkommer. Snijd de paprika, de komkommer en de tomaten grof en doe ze in een blender met de knoflook.

7
7
  • 1 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 150 ml koud water

Voeg het geweekte brood, de olijfolie en de azijn toe en maal het glad met het koude water.

8
8

Voeg peper en zout naar smaak toe en meer azijn als u vindt dat het nodig is.

9
9

Doe de gazpacho in een kom, dek af en laat in tenminste 2 uur of een hele nacht goed koud worden in de koelkast.

10
10
  • 1 el olijfolie

Breng de soep voor serveren indien nodig op smaak met peper, zout en azijn. Schep de soep dan in kommetjes en sprenkel er nog wat olie over.

serveertip:

Serveer de gazpacho bijv. met kleine bakjes fijngesneden komkommer en rode paprika, in ringetjes gesneden bosui, heel fijn gesneden rode peper en gekookte kwarteleitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.