Knap­pe­ri­ge sa­la­de

(199)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch 4 personen
2 199

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine (of met de hand) en doe alles in een kom. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.
  2. Boen de citroen schoon en pers het sap eruit. Snijd augurk fijn en meng yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en flinke snuf peper. Meng dit met de geraspte groenten, olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel. Hak of stamp in een vijzel de pinda's in kleine stukken. Strooi rest van de peterselie en pinda's over de salade voor een lekkere bite.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 195 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Knapperige salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­ri­ge sa­la­de

1
1
  • 2 handappels
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • ¼ witte kool

Rasp de appel, ui, courgette en kool op de grove rasp van uw keukenmachine (of met de hand) en doe alles in een kom.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn en voeg toe.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 1 citroen
  • 4 augurken
  • 6 el yoghurt 0% vet
  • 1 el Zaanse mosterd

Boen de citroen schoon en pers het sap eruit. Snijd augurk fijn en meng yoghurt, augurk en mosterd met een beetje citroensap en flinke snuf peper.

4
4
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 20 g platte peterselie

Meng dit met de geraspte groenten, olijfolie en het merendeel van de peterselie tot een heerlijk romig mengsel.

5
5
  • 25 g pinda's gezouten

Hak of stamp in een vijzel pinda's (een handje is 25 g) in kleine stukken. Strooi rest van peterselie en pinda's over de salade voor een lekkere bite.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.