Groe­ne­bo­nen­sa­la­de met ge­bak­ken brie

Dagje zonder vlees, maar mét kaas en veel groenten.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Dagje zonder vlees, maar mét kaas en veel groenten. 4 personen
3 118

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de sperziebonen samen met de tuinbonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar. Klop ondertussen de eieren los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Halveer beide stukken brie in de lengte. Haal de helften eerst door het ei en dan door het paneermeel.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de briestukken op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin. Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Doe in een grote schaal en verdeel de dressing erover. Leg de brie erop.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Groenebonensalade met gebakken brie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groe­ne­bo­nen­sa­la­de met ge­bak­ken brie

1
  • 450 g sperziebonen
  • 300 g tuinbonen

Kook de sperziebonen samen met de tuinbonen in een ruime pan water in 8 min. beetgaar.

2
  • 2 eieren
  • 50 g paneermeel

Klop ondertussen de eieren los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord.

3
  • 400 g brie

Halveer beide stukken brie in de lengte. Haal de helften eerst door het ei en dan door het paneermeel.

4
  • 4 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de briestukken op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin.

5
  • 4 el honing-mosterdsladressing

Giet ondertussen de bonen af en spoel onder koud stromend water. Doe in een grote schaal en verdeel de dressing erover.

6

Leg de brie erop. Lekker!

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.