Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

Het zal je verbazen hoeveel smaak Spaanse chorizo aan deze soep geeft. Lekker vullend met kikkererwten.

(630)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht Het zal je verbazen hoeveel smaak Spaanse chorizo aan deze soep geeft. Lekker vullend met kikkererwten. 4 personen
4 630

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de chorizo in blokjes en de uien in halve ringen. Snijd de paprika’s in repen.
  2. Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 min. op hoog vuur. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze samen met de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe. Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en verdeel de soep over de kommen. Serveer met het stokbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 750 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 2.610 mg
  • vezels 16 g
Tags
Ook te zien in

Spaanse maaltijdsoep met chorizo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spaan­se maal­tijd­soep met cho­ri­zo

1
  • 250 g chorizo
  • 2 uien
  • 1 zak paprikamix

Snijd de chorizo in blokjes en de uien in halve ringen. Snijd de paprika’s in repen.

2
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Bak de chorizo 1 min. in een soeppan zonder olie of boter. Voeg de ui, paprika en komijn toe. Bak al roerend 4 min. op hoog vuur.

3
  • 800 g kikkererwten
  • 350 g tomatensaus
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 750 ml kokend water

Laat de kikkererwten uitlekken en voeg ze samen met de tomatensaus, het bouillontablet en het water toe. Roer goed door en kook 6 min. op middelhoog vuur.

4
  • 1 stokbrood

Breng op smaak met peper en zout en verdeel de soep over de kommen. Serveer met het stokbrood. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.