Ge­hakt­ha­chee met pu­ree

Net zo lekker als die van je moeder, maar een stuk sneller door het gehakt.

(340)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Net zo lekker als die van je moeder, maar een stuk sneller door het gehakt. 4 personen
3 340

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui grof. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Doe de azijn, kruidnagels, de inhoud van de zakjes uienjus en het kokende water erbij. Laat op middelhoog vuur 6 min. koken.
  2. Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes en kook ze in water in 8 min. beetgaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de snijbonen af en verwijder de kruidnagels uit de hachee. Serveer met de aardappelpuree en de snijbonen.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.175 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Gehakthachee met puree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­ha­chee met pu­ree

1
1
  • 3 uien
  • 25 g boter
  • 300 g rundergehakt

Snipper de ui grof. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

2
2
  • 1 el azijn
  • 2 kruidnagels
  • 2 zakjes uienjus
  • 500 ml kraanwater

Doe de azijn, kruidnagels, de inhoud van de zakjes uienjus en het kokende water erbij. Laat op middelhoog vuur 6 min. koken.

3
3
  • 400 g snijbonen
  • 230 g aardappelpuree à  la minute naturel

Snijd ondertussen de snijbonen in stukjes en kook ze in water in 8 min. beetgaar. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Giet de snijbonen af en verwijder de kruidnagels uit de hachee. Serveer met de aardappelpuree en de snijbonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.