Snel­le kip kor­ma met bloem­kool

(302)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 302

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit de olie in en hapjespan en bak de kip 1 min. Voeg de bloemkool, korma saus, tomaten en 100 ml water toe. Plet de tomaten met de achterkant van een houten lepel. Breng aan de kook en laat ca. 7 min. pruttelen.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de korianderblaadjes grof. Houd 1 el koriander achter voor garnering, roer de rest door de saus. Verdeel de rijst en saus over de borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle kip korma met bloemkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le kip kor­ma met bloem­kool

1
1
  • 300 g snelkookrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 kipfilets
  • 1 el arachideolie

Snijd ondertussen de kip in blokjes. Verhit de olie in en hapjespan en bak de kip 1 min.

3
3
  • 800 g bloemkoolroosjes
  • 170 ml basis voor korma gehaktballetjes
  • 400 ml gepelde tomaten

Voeg de bloemkool, korma saus, tomaten en 100 ml water toe. Plet de tomaten met de achterkant van een houten lepel.

4
4

Breng aan de kook en laat ca. 7 min. pruttelen.

5
5
  • 3 el amandelschaafsel

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

6
6
  • 15 g koriander

Snijd de korianderblaadjes grof. Houd 1 el koriander achter voor garnering, roer de rest door de saus.

7
7

Verdeel de rijst en saus over de borden. Bestrooi met het amandelschaafsel en de achtergehouden koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.