Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes

  • gebak
  • 16 stuks
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 15 min. oventijd
(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak 16 stuks
3 238

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel. Zet apart.
  2. Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade (250 g per taart) in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten. Doe ondertussen de boter in een andere kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig. Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min. Roer de gesmolten chocolade door het cacaomengsel.
  3. Zeef het meel boven een kom. Voeg om en om en rustig kloppend het chocolade-cacaomengsel, meel en zout in delen toe aan het botermengsel. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar.
  4. Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster. Breng ondertussen de slagroom aan de kook, neem van het vuur. Breek de rest van de chocolade en voeg toe, roer door en laat 10 min. staan. Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig. Bestrijk de taart helemaal met de ganache. Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.
video

Gana­che ma­ken

Instructievideo - 01:43 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Chocoladetaart met ganache en paaseitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­taart met gana­che en paasei­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 170 ºC.

2
2
  • 2 g boter

Vet de springvorm in en bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier.

3
3
  • 80 g cacaopoeder
  • 450 ml karnemelk

Doe het cacaopoeder en de karnemelk in een maatbeker en roer met een garde tot een egaal mengsel. Zet apart.

4
4
  • 250 g pure chocolade 72%

Breek de chocolade in stukjes. Doe de chocolade (250 g per taart) in een pan of vuurvaste kom en laat de chocolade au bain-marie smelten.

5
5
  • 250 g boter
  • 300 g donkerbruine basterdsuiker

Doe ondertussen de boter in een andere kom en klop in 3 min. licht en luchtig met een mixer. Voeg de basterdsuiker toe en mix in 3 min. romig.

6
6
  • 3 eieren
  • 1 vanillestokje

Voeg al mixend een voor een de eieren toe. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit.

7
7

Voeg toe aan het botermengsel. Mix nog 1 min. Roer de gesmolten chocolade door het cacaomengsel.

8
8
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 mespunt zout

Zeef het meel boven een kom. Voeg om en om en rustig kloppend het chocolade-cacaomengsel, meel en zout in delen toe aan het botermengsel.

9
9

Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in ca. 1 uur en 15 min. gaar.

Tip: Controleer na 1 uur op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

10
10

Laat de taart 30 min. in de vorm afkoelen, neem eruit en laat 1 uur verder afkoelen op een rooster.

11
11
  • 250 ml slagroom
  • 200 g pure chocolade 72%

Breng ondertussen de slagroom aan de kook, neem van het vuur. Breek de rest van de chocolade en voeg toe, roer door en laat 10 min. staan.

12
12

Roer met een garde tot een glanzend, egaal mengsel. Laat in ca. 30 min. afkoelen, maar roer regelmatig. Bestrijk de taart helemaal met de ganache.

13
13
  • 250 g paaseitjes

Halveer de paaseitjes met een scherp mes in de lengte en bedek de bovenkant van de taart ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.