Qui­che lor­rai­ne met ham en bos­uit­jes

Met een frisse radijssalade.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 940 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(507)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Met een frisse radijssalade. 4 personen
3 507

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Quiche:
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Doe de fijngesneden ham en de helft van de bosui (in ringetjes) in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om.
  5. Klop de eieren los met de slagroom en kaas. Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  6. Salade:
  7. Meng ondertussen de rest van de bosui, de sla, tomaatjes (in parten) en radijs in een grote schaal. Meng de olie met de azijn en verdeel over de salade. Serveer bij de quiche.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 940 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 72 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 1.735 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Quiche lorraine met ham en bosuitjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che lor­rai­ne met ham en bos­uit­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 6 plakjes bladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien en bekleed de quichevorm.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

3
3
  • 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de plakjes spek in 5 min. goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4
  • 100 g yorkham
  • 6 bosuien

Snijd de ham fijn en de bosui in ringetjes.

5
5

Doe de ham en de helft van de bosui in een kom. Verkruimel het spek erboven en schep om.

6
6
  • 5 eieren
  • 125 ml slagroom
  • 150 g geraspte gruyère

Klop de eieren los met de slagroom en kaas.

7
7

Verdeel het hammengsel over de quichebodem en schenk het eimengsel erover.

8
8

Bak de quiche in ca. 55 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tip: Dek de quiche in de oven af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

9
9
  • 200 g eikenbladslamelange
  • 250 g romaatjes
  • 1 radijs

Snijd ondertussen de romaatjes in parten. Meng de rest van de bosui, sla, tomaatjes en radijs in een grote schaal.

10
10
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el wittewijnazijn

Meng de olie met de azijn en verdeel over de salade. Serveer bij de quiche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.