Len­te­qui­ches met peco­ri­no en ham

(123)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 123

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 kleine springvormen (Ø 12 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet elke vorm in en bekleed elke vorm met 1 ½ plakje bladerdeeg. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter. Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.
  2. Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems. Snijd de ham fijn en verdeel erover.
  3. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de achtergehouden waterkers of rucola.

combinatietip:

Eet je de quiche als hoofdgerecht, serveer dan met courgette-walnootsalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 800 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lentequiches met pecorino en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­qui­ches met peco­ri­no en ham

1
1
  • 6 plakjes roomboterbladerdeeg

Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

3
3
  • 4 g boter

Vet elke vorm in en bekleed elke vorm met 1 ½ plakje bladerdeeg.

4
4
  • 150 g waterkers

Verwijder de harde steeltjes van de waterkers en snijd de rest grof, of snijd de rucola grof. Houd 2 handjes achter.

5
5
  • 450 g tuinerwten

Verdeel de waterkers of rucola en tuinerwten over de vormen.

6
6
  • 15 g munt
  • 20 g platte peterselie
  • 100 g Pecorino Romano
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom

Snijd de blaadjes van de kruiden fijn. Rasp de kaas. Klop de eieren los met de slagroom, kaas en kruiden. Schenk over de quichebodems.

7
7
  • 100 g flinterdun gesneden rauwe ham

Snijd de ham fijn en verdeel erover. Bak de quiches in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

8
8

Dek af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Garneer met de achtergehouden waterkers of rucola.

combinatietip:

Eet je de quiche als hoofdgerecht, serveer dan met courgette-walnootsalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.