Voor­jaars­groen­te­soep met erw­ten

Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten.

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Maaltijdsoep zonder vlees of vis, maar mét ei en heel veel groenten. 4 personen
3 51

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg het water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook.
  2. Voeg de soepgroente en doperwten toe en kook de soep met de deksel schuin op de pan zachtjes 10 min. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Klop de eieren los met peper en zout. Bak van het eimengsel in 3 min. een omelet. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Laat op een bord glijden en snijd de omelet in reepjes.
  3. Voeg de omeletreepjes, van de bosui en peper toe aan de soep. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk het stokbrood met de zuivelspread. Strooi er de rest van de bosui over. Serveer de soep met het stokbrood.

variatietip:

Soep met een deegdeksel? Doe de soep in ovenvaste kommen, bestrijk de randen van elke kom met een beetje ei en leg er een plakje bladerdeeg op. Bestrijk ook het bladerdeeg met ei. Zet de kommen ca. 20 min. in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin en gaar is.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Voorjaarsgroentesoep met erwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Voor­jaars­groen­te­soep met erw­ten

1
1
  • 50 g boerengroentesoep
  • 1½ liter water

Strooi de inhoud van het zakje soep in een pan en voeg het water toe. Breng al roerend met een garde aan de kook.

2
2
  • 400 g fijne soepgroente
  • 200 g verse doperwten
  • 25 g boter
  • 3 eieren

Voeg de soepgroente en doperwten toe en kook de soep met de deksel schuin op de pan zachtjes 10 min. Smelt ondertussen de boter in een koekenpan. Klop de eieren los met peper en zout.

3
3
  • 3 stuks bosuien

Bak van het eimengsel in 3 min. een omelet. Snijd intussen de bosui in ringetjes. Laat op een bord glijden en snijd de omelet in reepjes.

4
4
  • 1 stokbrood
  • 200 g zuivelspread light bieslook

Voeg de omeletreepjes, van de bosui en peper toe aan de soep. Snijd het stokbrood in sneetjes. Bestrijk het stokbrood met de zuivelspread. Strooi er de rest van de bosui over. Serveer de soep met het stokbrood.

variatietip:

Soep met een deegdeksel? Doe de soep in ovenvaste kommen, bestrijk de randen van elke kom met een beetje ei en leg er een plakje bladerdeeg op. Bestrijk ook het bladerdeeg met ei. Zet de kommen ca. 20 min. in de oven op 200 ºC tot het deeg goudbruin en gaar is.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.