Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ro­ze­ma­rijn­zalm met sa­la­de

(70)waardeer
Een lekker mediterraans recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, zalmfilet, dijonnaise, geraspte jonge kaas, gedroogde rozemarijn, olijfolie, krieltjes, tomaten en rode ui Mediterraan hoofdgerecht 4 personen 505 kcal
3 70

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 24 cm), ingevet

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalmfilet in de ovenschaal en bestrijk met 2 el dijonnaise. Meng de kaas met de rozemarijn en peper. Strooi de kaas over de zalmfilet. Bak de zalmfilet in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar.

2. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de krieltjes in 12 min. goudbruin en gaar. Meng in een schaal de rest van de dijonnaise met 1 el water. Schep de tomaten en uienringen erdoor. Breng op smaak met peper.

3. Verdeel de zalm over 4 borden. Schep de krieltjes erbij en serveer met de salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 505 kcal
  • Eiwit 26 g
  • Vet 27 g
  • Koolhydraten 39 g
Tags