Hang­op met fruit en bit­ter­koek­jes­k­rui­mels

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukken. Doe ze in een steelpan met de suiker en 250 ml koud water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur lager en laat 5-6 min. zacht koken. Voeg de cranberry's, de helft van de zure kersen of gedroogde cranberry's en alle bramen toe. Kook nog 8 min. of tot het fruit zacht is maar nog wel heel en het vocht is ingekookt tot een stroop. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  2. Zet een kleine koekenpan op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel in een paar min. goudbruin. Schep ze tijdens het roosteren regelmatig om. Doe ze in een kommetje en laat ze afkoelen. Voeg hier de rest van de zure kersen of de gedroogde cranberry's aan toe en verkruimel de koekjes erboven.
  3. Verdeel de hangop over 4 kommen, schep er wat fruit over bestrooi met de amandeltopping.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.