Fe­ta, to­maat en ba­si­li­cum­muf­fins

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 12 stuks
2 131

Ingrediënten

Keukenspullen
  • muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren cakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en zet de cakevormpjes in de muffinvorm. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg een snuf zout toe en een flinke snuf peper.
  2. Meng in een andere kom de eieren met de melk. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op, en snijd de tomaten grof. Doe de basilicum in een vijzel en wrijf de blaadjes fijn. Voeg 1/3 van de tomatenolie toe om een pasta te maken.
  3. Meng de helft van de feta met de helft van de tomaten door de bloem. Meng 2/3 van de tomatenolie door het eimengsel en schep dit door de bloem tot alles net gemengd is. Meng de basilicumpasta er kort door zodat het een beetje gemarmerd is. Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi de rest van de feta met de tomaten over het deeg.
  4. Zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn. Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar. Zet ze anders nog een paar min. in de oven.
  5. Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Feta, tomaat en basilicummuffins

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fe­ta, to­maat en ba­si­li­cum­muf­fins

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2

Zet de cakevormpjes in de muffinvorm.

3
3
  • 450 g bloem
  • 4 tl bakpoeder

Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom en voeg een snuf zout toe en een flinke snuf peper.

4
4
  • 3 grote eieren
  • 250 ml halfvolle melk

Meng in een andere kom de eieren met de melk.

5
5
  • 75 g zongedroogde tomaten op olie

Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, maar vang de olie op, en snijd de tomaten grof.

6
6
  • 1 bakje basilicum

Doe de basilicum in een vijzel en wrijf de blaadjes fijn. Voeg 1 el tomatenolie toe om een pasta te maken.

7
7
  • 60 g witte kaasblokjes

Meng de feta met de helft van de tomaten door de bloem.

8
8

Meng 2 el van de tomatenolie door het eimengsel en schep dit door de bloem tot alles net gemengd is.

9
9

Meng de basilicumpasta er kort door zodat het een beetje gemarmerd is.

10
10
  • 60 g witte kaasblokjes

Verdeel het mengsel over de vormpjes. Strooi de feta met de andere helft van de tomaten over het deeg.

11
11

Zet de muffins 20-25 min. in de oven, of tot ze goed gerezen, goudbruin en gaar zijn.

12
12

Om te controleren of ze gaar zijn, prik je erin met de satéprikker. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn de muffins gaar.

13
13

Laat ze 10 min. afkoelen in de vorm. Zet ze daarna op een rooster en laat ze in 1 uur helemaal afkoelen voor het serveren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.