Brood­pud­ding van fruit- no­ten- en ro­ze­ma­rijn­brood

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 495 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 20 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 6 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 °C. Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel. Vet een lage ovenschaal (met een inhoud van ongeveer 2 liter) dun in met deze boter. Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd de sneetjes diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
  2. Splits 5 van de 6 eieren en mix de eidooiers met 1 heel ei en de suiker in een kom. Schenk de melk en de slagroom erbij en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar. Schenk dit mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.
  3. Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt. Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.
  4. Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan. Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.
  5. Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodpudding van fruit- noten- en rozemarijnbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­pud­ding van fruit- no­ten- en ro­ze­ma­rijn­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel.

3
3
  • 75 g boter
  • 1 mespunt geraspte nootmuskaat
  • 1 mespunt gemalen kaneel

Meng de boter met de nootmuskaat, kaneel en de geraspte oranje schil van de sinaasappel.

4
4

Vet een lage ovenschaal dun in met de boter.

5
5
  • 7 sneetjes fruit-, noten- en rozemarijnbrood

Snijd de fruit, noten- en rozemarijnbrood in sneetjes van 1 cm.

6
6

Bestrijk beide kanten van de sneetjes brood met de boter en snijd ze diagonaal door. Leg de doorgesneden sneetjes dakpansgewijs in de ovenschaal.

7
7
  • 5 grote eieren

Splits de eieren en gebruik alleen de eidooiers.

8
8
  • 1 groot ei
  • 150 g kristalsuiker

Doe de eidooiers en 1 ei in een kom en mix de suiker erdoor.

9
9
  • 300 ml volle melk
  • 300 ml slagroom

Schenk de melk en de slagroom bij de kom en voeg het vanillestokje en het merg toe. Meng alles goed door elkaar.

10
10
  • 1 vanillestokje

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.

11
11

Schenk het mengsel over het brood en laat ongeveer 20 min. staan zodat het mengsel in het brood trekt.

12
12

Zet de schaal in een braadslee of in een grote ovenschaal en schenk er voldoende kokend water in zodat het water tot halverwege de schaal komt.

13
13

Zet alles voorzichtig in de oven en bak ongeveer 45 min. of tot het eimengsel net is gestold.

14
14
  • 4 el abrikozenjam

Verwarm net voor de pudding klaar is al roerend de jam in een kleine steelpan.

15
15

Bestrijk als de pudding klaar is de bovenkant met de jam. Zet nog 5 of 10 min. terug in de oven tot de bovenkant heerlijk gekarameliseerd is.

16
16

Haal de pudding uit de oven en laat voor het serveren iets afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.