Ba­naan-slag­room­taart met ka­ra­mel

Jarig? Jubileum? Of je hond bevallen? Tijd voor taart!

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Jarig? Jubileum? Of je hond bevallen? Tijd voor taart! 10 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 2 springvorm (∅ 22 cm)
  • staafmixer
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
  2. Mix met een mixer de boter met de basterdsuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Meng de helft van het vanillemerg erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min. Voeg het bakmeel en de melk toe en, roer door en verdeel het beslag over de 2 springvormen.
  3. Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.
  4. Verhit ondertussen 125 g kristalsuiker met 3 el water in een steelpan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en laat vervolgens karamelliseren tot diepbruin. Schenk de hete karamel over een stuk bakpapier van 40 cm.
  5. Klop de slagroom met de rest van het vanillemerg en 3 el kristalsuiker stijf. Prak met een vork 1/3 bananen tot puree. Meng de bananenpuree met een 1/3 van de slagroom. Pers de citroen. Snijd de derde banaan in schuine plakjes en besprenkel met wat citroensap.
  6. Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Verdeel de bananenroom over 1 laag en bedek met de andere laag. Verdeel de rest van de slagroom erover. Garneer de taart met de karamelstukken en plakjes banaan.
video

Ka­ra­mel­li­se­ren

Instructievideo - 01:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Banaan-slagroomtaart met karamel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­naan-slag­room­taart met ka­ra­mel

1
1
  • 2 vanillestokjes

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.

2
2
  • 225 g boter
  • 225 g lichtbruine basterdsuiker
  • 4 eieren

Mix met een mixer de boter met de basterdsuiker in 5 min. tot een luchtige, lichte massa. Meng de helft van het vanillemerg erdoor. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen.

3
3
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el halfvolle melk

Klop nog 3 min. Voeg het bakmeel en de melk toe en, roer door en verdeel het beslag over de 2 springvormen.

4
4

Bak de taartlagen in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Prik satéprikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat 20 min. afkoelen in de vorm op een rooster en laat vervolgens uit de vorm in 2 uur helemaal afkoelen.

5
5
  • 125 g kristalsuiker
  • 3 el water

Verhit ondertussen 125 g kristalsuiker met 3 el water in een steelpan op laag vuur. Laat de suiker oplossen en laat vervolgens karamelliseren tot diepbruin. Schenk de hete karamel over een stuk bakpapier van 40 cm.

6
6
  • 400 ml slagroom
  • 2 bananen
  • 1 citroen

Klop de slagroom met de rest van het vanillemerg en 3 el kristalsuiker stijf. Prak met een vork 1/3 bananen tot puree. Meng de bananenpuree met een 1/3 van de slagroom. Pers de citroen.

7
7
  • 1 banaan

Snijd de derde banaan in schuine plakjes en besprenkel met wat citroensap.

8
8

Snijd de afgekoelde taartlagen indien nodig overlangs vlak en recht. Verdeel de bananenroom over 1 laag en bedek met de andere laag. Verdeel de rest van de slagroom erover. Garneer de taart met de karamelstukken en plakjes banaan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.