Spik­kel ca­ke­pops

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 40 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 16 stuks
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, 16 satéprikkers (puntje en 5 cm eraf gesneden)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verkruimel de cakejes zo fijn mogelijk in de keukenmachine. Voeg de abrikozenjam toe en maal tot een egale massa. Vorm er 16 bolletjes van ca. 3 cm doorsnede van. Laat minimaal 30 min. opstijven in de koelkast.
  2. Doe de chocolade in een vuurvaste kom of pan. Hang deze in een grotere pan met kokend water, zorg dat de bovenste kom of pan het water niet raakt. Laat de chocolade al roerend smelten (au bain-marie). Doop de satéprikkers eerst 1 cm in de chocolade en steek ze vervolgens in een koud cakebolletje. Doop vervolgens de bolletjes in de chocolade. Bestrooi direct met de smarties, zilveren parels en mini marshmellows. Zet de prikkers in een glas of steek ze in een stuk piepschuim en laat ze stollen.

Tip:

Baby geboren? Bestrooi de cakepops met roze of blauwe muisjes (pakje 280 g).

video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.