Snel­le erw­ten­soep met hot­dogs

Gauw die schaatsen uit en aanvallen!

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Gauw die schaatsen uit en aanvallen! 4 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • garde

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de erwtensoepgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de soepmaker, bouillon en het water toe. Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan.
  2. Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Beleg de broodjes met de hotdogs, ui en zoetzure partysticks en serveer.
  3. Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen en serveer met de hotdogs.

variatietip:

Neem 2 schalen vegetarische worstjes (a 175 g) voor vegetarische hotdogs.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle erwtensoep met hotdogs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le erw­ten­soep met hot­dogs

1
1
  • 2 el olie
  • 350 g boerensoepgroente
  • 600 g maaltijdsoepmaker erwten
  • 1 kippenbouillontablet
  • 600 ml water

Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de erwtensoepgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de soepmaker, bouillon en het water toe.

2
2

Breng de soep al roerend met een garde aan de kook. Kook de soep 10 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan.

3
3
  • 1 blik hotdogs

Verwarm de hotdogs volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 6 witte puntjes
  • 2 el mosterd
  • 1 ui

Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de mosterd. Snipper de ui fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 3 partysticks zoetzuur

Snijd de partysticks in blokjes. Beleg de broodjes met de hotdogs, ui en zoetzure partysticks en serveer.

6
6

Breng de soep op smaak met peper en zout. Schep in kommen en serveer met de hotdogs.

variatietip:

Neem 2 schalen vegetarische worstjes (a 175 g) voor vegetarische hotdogs.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.