Va­nil­le-cup­ca­kes

Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis!

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 165 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 u. 25 min. wachten
    • 20 min. oventijd
(220)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht Als jij deze cakejes uit de oven tovert ben je het zonnetje in huis! 12 stuks
3 220

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 12 muffinvormen met 12 holtes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm. Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.
  2. Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen. Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Vanille-cupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Va­nil­le-cup­ca­kes

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Verdeel de papieren vormpjes over de muffinvorm.

3
  • 125 g boter
  • 125 g suiker
  • 8 g vanillesuiker

Klop de boter met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig met de mixer. Klop 4 min.

4
  • 2 eieren

Klop de eieren er 1 voor 1 door. Voeg het tweede ei pas toe als het eerste helemaal is opgenomen. Klop nog 3 min.

5
  • 3 el halfvolle melk
  • 125 g zelfrijzend bakmeel

Verwarm de melk tot het lauwwarm is. Spatel het zelfrijzend bakmeel zo luchtig mogelijk door het beslag en voeg de melk toe.

6

Verdeel het beslag over de muffinvorm. Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.

7

Neem uit de oven en laat 5 min. in de vorm op een rooster afkoelen. Laat ze vervolgens uit de vorm op het rooster minimaal 2 uur verder afkoelen.

8

Lekker met slagroom en discodip. Bon appétit!

Tip: Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

bewaartip:

Je kunt de cupcakes 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.