Ame­ri­kaan­se zoe­te-aard­ap­pel­taart

In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 390 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht In Amerika eten ze deze taart vooral met feestdagen. Een beetje gek, maar wel een heel lekker dessert. 8 personen
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • pureestamper
  • sateprikker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
  2. Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.
  3. Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Amerikaanse zoete-aardappeltaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ame­ri­kaan­se zoe­te-aard­ap­pel­taart

1
1
  • 500 g zoete aardappelen

Kook de zoete aardappelen in de schil in 45 min. klaar. Spoel vervolgens af met koud water en verwijder de schil.

2
2

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

3
3
  • 6 plakjes bladerdeeg

Vet de vorm in. Bekleed de vorm met het bladerdeeg. Doe de aardappelen in een ruime kom en stamp fijn met de pureestamper.

4
4
  • 125 g boter

Voeg de boter toe en mix met een mixer tot een egaal mengsel.

5
5
  • 150 g suiker
  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • ½ tl gemalen nootmuskaat
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 1 tl vanillearoma

Voeg de suiker, melk, eieren, nootmuskaat, kaneel en het vanillearoma toe en mix nog 1 min.

6
6

Schenk de vulling in de vorm en bak de taart in ca. 50 min. gaar in het midden van de oven.

7
7

Controleer of de taart gaar is door in het midden van de taart een satéprikker te steken. Komt de prikker er schoon uit, dan is de taart gaar.

8
8

Laat de taart afkoelen en serveer op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.