Corn dog

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 sateprikkers
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de worsten in een pan met water en kook 10 min. Laat ondertussen de mais uitlekken en pureer met de staafmixer in een kom. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem, maizena, eidooiers en peper en zout door de maispuree.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Dep de worsten droog en rijg door elke worst in de lengte een satéprikker. Houd een paar centimeter vrij om het stokje vast te pakken. Bestrooi de worsten met de bloem en bedek met behulp van een lepel rondom met het maisbeslag. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven en draai de worsten elke 5 min. een stukje, zodat ze rondom bruin en gaar worden. Schil ondertussen de winterpeen en rasp. Leg op elk bord een stukje paprika en verdeel hierover de peen. Leg er een corn dog naast. Serveer de saus erbij.
video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Corn dog

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Corn dog

1
1
  • 4 kipchorizoworsten
  • 396 g mais

Doe de worsten in een pan met water en kook 10 min. Laat ondertussen de mais uitlekken en pureer met de staafmixer in een kom.

2
2
  • 2 eieren
  • 8 el bloem
  • 2 tl maizena

Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Meng de bloem, maizena, eidooiers en peper en zout door de maispuree.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

4
4

Dep de worsten droog en rijg door elke worst in de lengte een satéprikker. Houd een paar centimeter vrij om het stokje vast te pakken.

5
5
  • 1 el bloem

Bestrooi de worsten met de bloem en bedek met behulp van een lepel rondom met het maisbeslag. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat.

6
6

Bak ca. 25 min. in de oven en draai de worsten elke 5 min. een stukje, zodat ze rondom bruin en gaar worden.

7
7
  • 4 el Amerikaanse barbecuesaus
  • 75 g winterpeen

Schil ondertussen de winterpeen en rasp. Leg op elk bord een stukje paprika en verdeel hierover de peen. Leg er een corn dog naast. Serveer de saus erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.