Ro­mi­ge New York chee­se­ca­ke

  • gebak
  • 12 stuks
  • 525 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 6 u. 30 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(709)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak 12 stuks
3 709

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)
  • bakpapier
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier. Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.
  2. Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad. Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.
  3. Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven. Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen. Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.
video

Bak­vor­men be­kle­den

Instructievideo - 02:06 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Romige New York cheesecake

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge New York chee­se­ca­ke

1
1

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2
2
  • 15 digestive koekjes
  • 125 g boter

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en voeg de boter toe terwijl de machine draait. Bekleed de vorm met bakpapier.

3
3

Verdeel het koekmengsel over de bodem en maak een opstaande rand van 4 cm. Druk aan. Bak de bodem ca. 10 min. in de oven.

4
4
  • 555 g roomkaas
  • 500 g ricotta

Klop de roomkaas en ricotta in een kom met een mixer in 1 min. glad.

5
5
  • 300 g witte basterdsuiker
  • 50 g bloem
  • ½ tl kaneel
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tl vanillearoma
  • 3 eieren

Voeg de suiker, bloem, kaneel, crème fraîche en vanille toe en mix glad. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor.

6
6

Schenk de vulling op de koekbodem en bak de taart ca. 1 uur en 20 min. iets onder het midden van de oven.

7
7

Zet de oven uit en laat de taart in de oven 2 uur afkoelen.

8
8

Laat buiten de oven in nog 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.