Steak met ge­fri­tuur­de ui­en­rin­gen

De mannen kunnen hun hart ophalen: vlees en bier. In één gerecht!

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht De mannen kunnen hun hart ophalen: vlees en bier. In één gerecht! 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • keukenthermometer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de ribeyes, bestrijk met de olijfolie en laat op kamertemperatuur komen. Snijd de blaadjes van de peterselie zeer fijn. Snijd de knoflook fijn.
  2. Roer de boter los in een kom en meng met de peterselie, knoflook, peper en zout. Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en maak er een rolletje van. Leg 30 min. in de koelkast.
  3. Snijd de uien in dikke ringen.
  4. Verhit in een ruime pan de arachideolie tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met een keukenthermometer. Doe ondertussen de bloem in een kom en klop met een garde het bier erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.
  5. Haal de uien door het beslag en frituur ze in de olie in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4 min. medium. Keer halverwege. Laat het vlees losjes gewikkeld in aluminiumfolie 5 min. rusten.
  7. Leg het vlees en de uienringen op een platte schaal. Snijd de kruidenboter in plakjes en leg op het vlees.
video

Vlees gril­len

Instructievideo - 00:39 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Steak met gefrituurde uienringen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Steak met ge­fri­tuur­de ui­en­rin­gen

1
  • 2 ribeye
  • 2 el olijfolie

Halveer de ribeyes, bestrijk met de olijfolie en laat op kamertemperatuur komen.

2
  • 20 g platte peterselie
  • 1 teen knoflook

Snijd de blaadjes van de peterselie zeer fijn. Snijd de knoflook fijn.

3
  • 50 g boter

Roer de boter los in een kom en meng met de peterselie, knoflook, peper en zout.

4

Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en maak er een rolletje van. Leg 30 min. in de koelkast.

5
  • 2 zoete uien

Snijd de uien in dikke ringen.

6
  • 1 liter arachideolie

Verhit in een ruime pan de arachideolie tot 180 °C. Controleer de temperatuur eventueel met een keukenthermometer.

7
  • 150 g bloem
  • 250 ml donker bier

Doe ondertussen de bloem in een kom en klop met een garde het bier erdoor. Breng royaal op smaak met peper en zout.

8

Haal de uien door het beslag en frituur ze in de olie in 2-3 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

9

Verhit de grillpan en gril het vlees in 4 min. medium. Keer halverwege. Laat het vlees losjes gewikkeld in aluminiumfolie 5 min. rusten.

10

Leg het vlees en de uienringen op een platte schaal. Snijd de kruidenboter in plakjes en leg op het vlees. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.