Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cran­ber­ry­saus

(46)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 46

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de suiker in een pan en voeg 3 el water toe. Laat op laag vuur smelten. Zet het vuur hoog zodra de suiker gesmolten is en verhit tot een goudkleurige karamel. Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en snijd er 3 stukken oranje schil af. Pers beide sinaasappels uit. Neem de pan van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe. Pas op, want het kan spetteren. Zet terug op het vuur en breng op laag vuur aan de kook.
  2. Voeg de bevroren cranberry's, sinaasappelschil en kruidnagels toe en laat 10 min. zacht koken. Roer af en toe. Laat iets afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de kalkoenfilet in 8 gelijke stukken, bestrooi met peper en zout en bestrijk met de olie. Verhit de grillpan en gril de kalkoen in 6 min. goudbruin en gaar, keer halverwege.
  4. Bereid ondertussen de groentemix en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de sinaasappelschil en kruidnagels uit de cranberrysaus. Verdeel de groente en puree over 4 borden, leg er 2 stukjes kalkoenfilet bij en serveer met de saus.

Tip:

Cranberry's zijn bij Albert Heijn vers, gedroogd én in de diepvries verkrijgbaar.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde kalkoenfilet met cranberrysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cran­ber­ry­saus

1
1
  • 50 g suiker
  • 3 el kraanwater

Doe de suiker in een pan en voeg het water toe. Laat op laag vuur smelten.

2
2

Zet het vuur hoog zodra de suiker gesmolten is en verhit tot een goudkleurige karamel.

3
3
  • 2 perssinaasappels

Boen ondertussen 1 sinaasappel schoon en snijd er 3 stukken oranje schil af. Pers beide sinaasappels uit.

4
4

Neem de pan van het vuur en voeg het sinaasappelsap toe. Pas op, want het kan spetteren. Zet terug op het vuur en breng op laag vuur aan de kook.

5
5
  • 250 g cranberry's
  • 2 kruidnagels

Voeg de bevroren cranberry's, sinaasappelschil en kruidnagels toe en laat 10 min. zacht koken. Roer af en toe. Laat iets afkoelen.

6
6
  • 300 g kalkoenfilets
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de kalkoenfilet in 8 gelijke stukken, bestrooi met peper en zout en bestrijk met de olie.

7
7

Verhit de grillpan en gril de kalkoen in 6 min. goudbruin en gaar, keer halverwege.

8
8
  • 450 g groentemix
  • 900 g aardappelpuree

Bereid de groentemix en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9

Verwijder de sinaasappelschil en kruidnagels uit de cranberrysaus.

10
10

Verdeel de groente en puree over 4 borden, leg er 2 stukjes kalkoenfilet bij en serveer met de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.