Dandan noe­dels

Met gember, sojasaus en sesamolie als echte oosterse smaakmakers.

(230)waardeer
chinees hoofdgerecht Met gember, sojasaus en sesamolie als echte oosterse smaakmakers. 4 personen
3 230

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Schil de gember en rasp fijn. Snijd het steeltje van de rode peper, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de knoflook fijn en de kool in reepjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook een 1/2 min. Voeg het gehakt toe en roerbak in 5 min. rul. Voeg de azijn en sojasaus toe en bak op middelhoog vuur tot het gehakt een beetje krokant is.
  3. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een schaal en meng de sesamolie erdoor. Verdeel over de kommen. Breng tegelijkertijd met de mie het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de kool en bimi toe. Kook in 4 min. beetgaar. Schep de groenten eruit en verdeel over de mie. Schep het gehakt erop en schenk de bouillon erover. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met ringetjes bosui.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.990 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Dandan noedels

terug naar recept

Dandan noe­dels

1
  • 3 cm verse gember
  • 1 rode peper

Schil de gember en rasp fijn. Snijd het steeltje van de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

2
  • 2 tenen knoflook
  • ½ Chinese kool

Snijd de knoflook fijn en de kool in reepjes.

3
  • 2 el arachideolie
  • 300 g rundergehakt

Verhit de arachideolie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook ½ min. Voeg het gehakt toe en roerbak in 5 min. rul.

4
  • 2 el balsamicoazijn
  • 3 el Japanse sojasaus

Voeg de azijn en sojasaus toe en bak op middelhoog vuur tot het gehakt een beetje krokant is.

5
  • 250 g Chinese eiermie
  • 1 el sesamolie

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe in een schaal en meng de sesamolie erdoor. Verdeel over de kommen.

6
  • 1 liter kraanwater
  • 2 runderbouillontabletten
  • 200 g bimi

Breng tegelijkertijd met de mie het water aan de kook en los de bouillontabletten erin op. Voeg de kool en bimi toe. Kook in 4 min. beetgaar.

7

Schep de groenten eruit en verdeel over de mie. Schep het gehakt erop en schenk de bouillon erover. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met ringetjes bosui.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.