Banh mi (Viet­na­mees pis­to­le­tje)

Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook?

(77)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Heel veel smaken verpakt in één knapperig pistoletje. In Vietnam eten ze hem zo uit de hand. Jij ook? 4 personen
4 77

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes. Schil de peen, rasp grof en doe in een kom. Pers de limoen uit. Meng het sap, de suiker en sojasaus door de peen. Snijd het vlees in plakken van een 1/2 cm.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Snijd de pistoletjes open en bestrijk met mayonaise. Verdeel achtereenvolgens de blaadjes van de koriander, het vlees, de komkommer, wortelsalade en radijs over de broodjes. Serveer met de sambal.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.170 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Banh mi (Vietnamees pistoletje)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Banh mi (Viet­na­mees pis­to­le­tje)

1
  • ¼ komkommer
  • 8 radijsjes

Snijd de komkommer en radijsjes in dunne plakjes.

2
  • 250 g winterpeen

Schil de peen, rasp grof en doe in een kom.

3
  • 1 limoen
  • 2 tl suiker
  • 2 el Japanse sojasaus

Pers de limoen uit. Meng het sap, de suiker en sojasaus door de peen.

4
  • 2 haasmedaillons van scharrelvarken

Snijd het vlees in plakken van een 1/2 cm.

5
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees 4 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

6
  • 4 witte pistolets
  • 2 el mayonaise

Snijd de pistoletjes open en bestrijk met de mayonaise.

7
  • 8 g koriander

Verdeel achtereenvolgens de blaadjes van de koriander, het vlees, de komkommer, wortelsalade en radijs over de broodjes.

8
  • 2 el sambal oelek

Serveer met de sambal. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.