Mac 'n' chee­se met ge­bak­ken prei

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Smelt ondertussen 40 g boter in een steelpan. Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min. Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook, voeg het laurierblaadje en de cayennepeper toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig. Verkruimel ondertussen het brood en zet apart.
  2. Neem de saus van het vuur. Schep de pasta en kaas erdoor. Doe in de schaal en bestrooi met het broodkruim. Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin. Verhit de rest van de boter in een hapjespan, fruit de knoflook 1 min. en bak de prei op laag vuur 15 min. Neem de schaal uit de oven. Serveer met de prei.
video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 850 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Mac 'n' cheese met gebakken prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mac 'n' chee­se met ge­bak­ken prei

1
1

Verwarm de oven voor op 220 ºC.

2
2
  • 300 g macaroni grande

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.

3
3
  • 40 g boter

Smelt ondertussen 40 g boter in een steelpan.

4
4
  • 40 g bloem

Voeg de bloem toe. Laat al roerend op laag vuur gaar worden tot de bloem licht begint te kleuren (roux). Dit duurt 5 min.

5
5
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl cayennepeper

Voeg al roerend de melk toe, breng aan de kook, voeg het laurierblaadje en de cayennepeper toe en laat 5 min. op laag vuur koken. Roer regelmatig.

6
6
  • 2 sneetjes witbrood

Rooster de sneetjes brood. Verkruimel ze vervolgens en zet apart.

7
7
  • 150 g geraspte Goudse kaas
  • 150 g geraspte gruyère

Neem de saus van het vuur. Schep de pasta en kaas erdoor. Doe in de schaal en bestrooi met het broodkruim.

8
8

Bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.

9
9
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook
  • 5 preien

Verhit de rest van de boter in een hapjespan, fruit de knoflook 1 min. en bak de prei op laag vuur 15 min.

10
10

Neem de schaal uit de oven. Serveer met de prei.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.