Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

De Italiaanse pizza op z’n Amerikaans.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 840 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De Italiaanse pizza op z’n Amerikaans. 4 personen
4 40

Ingrediënten

Keukenspullen
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd de uien in dunne ringen en de mozzarella in plakken. Meng in een ruime kom de bloem met de gist en het zout. Voeg het water in delen toe en kneed met je handen in 8 min. tot een soepel deeg. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek. Verwarm de oven voor op 230 ºC.
  2. Vet een koekenpan met een doorsnede van 28 cm in met de olie. Kneed het deeg kort. Verdeel het deeg in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is. Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat ½ cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de chorizo, mozzarella, ui en paprika. Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig.
  3. Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza. Zet de pizza's naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om. Halveer de pizza's en serveer op een mooie schaal of plank.

variatietip:

Je kunt de pizza beleggen met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld plakjes achterham, champignons in plakjes en artisjokken in kwarten.

combinatietip:

Lekker met een caesarsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 840 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 97 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.060 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Panpizza peperoni

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­piz­za pe­pe­ro­ni

1
  • 1 groene paprika
  • 2 rode uien
  • 250 g mozzarella

Maak de paprika schoon en snijd in dunne halve ringen. Snijd de uien in dunne ringen en de mozzarella in plakken.

2
  • 425 g bloem
  • 7 g gist
  • 1 mespunt zout
  • 250 ml lauwwarm water

Meng in een ruime kom de bloem met de gist en het zout. Voeg het water in delen toe en kneed met je handen in 8 min. tot een soepel deeg.

3

Dek de kom af met een schone theedoek en laat 1 uur en 30 min. rijzen op een warme, tochtvrije plek.

4

Verwarm de oven voor op 230 ºC.

5
  • 1 el olijfolie

Vet een koekenpan met een doorsnede van 28 cm in met de olie. Kneed het deeg kort.

6

Verdeel het deeg in 2 gelijke porties, leg 1 deel in de pan en duw met de hand naar buiten tot de bodem bedekt is.

7
  • 175 g tomato frito
  • 125 g chorizo pamplona

Verdeel de helft van de tomato frito erover, laat ½ cm van de rand vrij. Beleg met de helft van de chorizo, mozzarella, ui en paprika.

8

Bak de pizza 5 min. op middelhoog vuur in de pan tot de bodem goudbruin en krokant is. Controleer regelmatig.

9
  • 1 el olijfolie

Laat op een met bakpapier beklede bakplaat glijden en maak zo nog een pizza.

10

Zet de pizza's naast elkaar ca. 25 min. in de oven. Past dat niet, zet ze dan boven elkaar en wissel halverwege de baktijd om.

11

Halveer de pizza's en serveer op een mooie schaal of plank. Lekker!

variatietip:

Je kunt de pizza beleggen met alles wat je lekker vindt. Bijvoorbeeld plakjes achterham, champignons in plakjes en artisjokken in kwarten.

combinatietip:

Lekker met een caesarsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.