Ame­ri­kaan­se cae­sar sa­lad

  • lunch
  • 4 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch 4 personen
2 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het brood in blokjes van 1 1/2 x 1 2/2 cm. Meng de olie met de knoflook en zout in een kom. Voeg het brood toe en schep om, zodat de olie het brood gelijkmatig bedekt. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 15 min. in de oven. Schep halverwege om.
  2. Haal de blaadjes sla los van de kropjes, was en droog ze en doe in een schaal.
  3. Halveer de citroen. Pers 1 helft uit en doe in een kom. Snijd de andere helft in partjes. Snijd de ansjovisfilets zo klein mogelijk en voeg toe aan het citroensap. Meng de dressing erdoor. Schenk over de sla en schep om zodat alle blaadjes bedekt zijn.
  4. Verdeel de sla over 4 borden. Schaaf de kaas erover en verdeel de croutons over de salade. Serveer met de partjes citroen.

Tip:

Maak een hoofdgerecht van deze salade door er gegrilde kiphaasjes en blokjes avocado aan toe te voegen. Serveer met de niet-gebruikte andere helft van het brood.

video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.