Stic­ky wal­nut pie

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 425 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 35 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(143)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 10 stuks
3 143

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller, ovenschaal (Ø 23 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, basterdsuiker en een mespunt zout boven een kom. Voeg de boter toe en kneed snel tot kruimels. Kneed rustig 1 el koud water en de eidooier erdoor tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Rol het deeg met de deegroller uit tot een ronde lap van Ø 27 cm. Leg in de ovenschaal en druk licht aan. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Hak de walnoten grof en doe met de gezouten boter, suiker, stroop en een mespunt zout in een steelpan met dikke bodem. Verwarm al roerend met een houten lepel 10 min. op laag vuur, tot de suiker gesmolten is. Roer de slagroom erdoor, draai het vuur iets hoger en blijf 15 min. roeren tot de karamel is ingedikt.
  4. Schenk voorzichtig de hete vulling gelijkmatig in de ovenschaal. Bak ca. 25 min. in de oven. Laat afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of koud.
video

Deeg ma­ken

Instructievideo - 01:24 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.