Sa­la­de met ge­fri­tuur­de gar­na­len

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans voorgerecht 4 personen
3 44

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de bloem en het griesmeel met de kruiden in een boterhamzakje. Voeg de garnalen toe en schud door elkaar. Verhit de olie in een koekenpan, schud van de garnalen de overtollige bloem af en schep de helft van de garnalen in de olie. Frituur 3 min. en laat uitlekken op keukenpapier. Frituur de rest van de garnalen.
  2. Haal de blaadjes van de sla los en verdeel deze met de avocado en tomaat over een schaal of over 4 borden. Pers een 1/2 citroen uit en meng met de mayonaise. Besprenkel de sla ermee.
  3. Verdeel de warme garnalen over de salade, garneer met de rest van de citroen en serveer direct. Lekker met bieslook of basilicum erover.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.