Ja­pan­se zalmmm

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 170 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(142)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht 4 personen
3 142

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snij 300 gram zalmfilet in blokjes van ongeveer 4 centimeter.
  2. Pak een kom en doe daar 4 eetlepels ketjap, 1 theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel witte balsamicoazijn in en roer alles goed. Zo krijg je een marinade.
  3. Roer de zalmblokjes erdoor tot alle blokjes met de marinade zijn bedekt. Leg een deksel of een omgekeerd bord op de kom en zet de kom 30 minuten in de koelkast.
  4. Zet een grillpan zonder olie of boter erin op het vuur en doe het vuur op z'n hoogst. Laat de pan een paar minuten warm worden. Doe de zalmblokjes erin en laat ze 3 minuten bakken. Keer de blokjes een paar keer met een spatel om.
video

Hoe moet je vlees en vis bak­ken?

Allerhande kids - 02:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 170 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.