Wor­tel­koek­jes

Sints paard Amerigo zal blij verrast zijn met deze wortelkoekjes. Het glazuur maak je heel eenvoudig met de kleurstiften.

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Sints paard Amerigo zal blij verrast zijn met deze wortelkoekjes. Het glazuur maak je heel eenvoudig met de kleurstiften. 20 stuks
3 113

Ingrediënten

20 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stuk karton
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Teken op het karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortels en laat uitlekken. Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  3. Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Leg het wortelsjabloon erop en snijd eromheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt. Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.
  4. Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur. Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket.

Tip:

Ga voor de sjabloon van de wortelkoekjes naar ah.nl/allerhandekids.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Wortelkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wor­tel­koek­jes

1

Teken op het karton een wortel (met loof) van 10 cm lang en 6 cm breed.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • ½ tl zout
  • 75 g rietsuiker
  • 100 g koude boter

Zeef de bloem, het bakpoeder, kaneel en zout boven een kom. Voeg de suiker en boter in blokjes toe en wrijf tussen je vingertoppen tot een kruimelig deeg.

4
  • 1 ei
  • 100 g wortels

Splits het ei en voeg de dooier toe aan het deeg; het eiwit wordt niet gebruikt. Rasp de wortels en laat uitlekken.

5
  • 50 g havermout
  • 25 g geraspte kokos

Voeg de havermout, kokos en wortel toe aan het deeg. Kneed tot een samenhangend deeg.

6

Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.

7

Leg een stukje deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk plat. Leg het wortelsjabloon erop en snijd eromheen, zodat je een mooie wortel uit het deeg krijgt.

8

Herhaal met de rest van het deeg. Zorg op de bakplaat voor 2 cm afstand tussen de koekjes. Bak de wortelkoekjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

9

Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen op een rooster, dit duurt 30 min.

10
  • 2 pakjes kleurstofstiften

Meng een rode en gele kleurstift tot een oranje kleur.

11

Versier de afgekoelde wortelkoekjes met het zelfgemaakte oranje glazuur en het groene glazuur uit het pakket. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.